Põhilised blackjack`i terminid

Põhilised blackjack`i terminid

Balanced count: Tasakaalustatud kaartide lugemise süsteem. Selles süsteemis on pluss ja miinus kaardid tasakaalus. See tähendab, et kui liidaksite kokku kõik kaardipakku väärtused oleks summaks 0.

Blackjack: Mängu kõige tugevam kaartide kombinatsioon. See koosneb ässast ja mistahes kaartidest väärtusega 10 (nt. Soldat, Emand, Kuningas).

Bust: Kaotus, mis on põhjustatud asjaolust, et teie kaartide kogusumma on suurem kui 21.

Double/Double down: Oma panuse duubeldamine. Kui mängijad on hea käsi, siis võib ta oma panust duubeldada. Siis annab krupjee mängijale ühe viimase kaardi ja pärast seda mäng lõpeb.

Draw: See tähendab olukorda kus mängija saab oma esimese lisakaardi (nt. pärast esimest kahte kaart).

Even money: Kui mängija saab blackjack`i ja krupjee tõmbab oma esimese kaardina ässa, pakub ta mängijale “even money” võimalust. See tähendab, et mängija saab sellisel juhul valida 1:1 väljamakse (tavaliselt teie võidate 2:1). See võimaldab mängijal uue kaardi võtmist ja oma raha kaotamist.

Hard hand: Raske käsi. Olukord kus mängijal pole ässa ja on oht järgmise kaardiga lõhki minna.

Hit: See on termin, mida mängijad kasutavad järgmise kaardi küsimiseks.

Insurance: Kindlustus. See on valik, mida saab kasutada kui diiler tõmbab esimese kaardina ässa ning on võimalus, et teine kaart toob talle blackjack`i. Sellisel juhul saab mängija pool oma esialgsest panuses kõrvale panna. Kui diiler saabki blackjack`i saab mängija tagasimakse suhtes 2:1. Teisalt kui diiler ei saa blackjack`i, kaotab mängija oma kindlustuse.

Soft hand: See viitab olukorrale, kui mängijal on äss.

Split: Poolitamine. Kui mängijal on käes kaks sama väärtusega kaarti saab ta need poolitada ja mõlemaga eraldi mängida. Sellisel juhul saab ta panuseid teha kahe käega, seega duubeldades oma panust.

Stand: See viitab olukorrale kus mängija ei soovi uut kaarti võtta ja passib.

Stand off: Viik. See viitab olukorrale kus nii mängija, kui diiler hoiavad käes sama väärtusega kaarte. Sellisel juhul võitja puudub ja diiler tagastab mängijale panuse.

Unbalanced count: Mitte tasakaalis kaartide loenduse süsteem. See viitab süsteemidele, kus pärast kõigi paki kaartide väärtuste liitmist on tulemuseks midagi muud kui 0.

Teised blackjack`i terminid on leitavad blackjacki`I terminite andmebaasis aadressil blackjackonline.ee. Enne mängimist on oluline selgeks õppida mängu reeglid. Ilma selleta ei saa te kunagi mängu täielikult nautida ja selle asemel võite hoopis kaotuste tõttu frustratsiooni sattuda.

Blackjack