Blackjacki reeglid

Blackjacki reeglid

Blackjack – ajatu hasartmäng

Hasartmängumaailma sisenemine tähendab kasiinode, hasartmängumajade ja klubide suletud uste taha piilumist. Nendest kohtadest leiate ka kõige populaarsema kaardimängu – blackjacki, mis on tuntud ka nime all ”21”. Blackjacki reeglid on pisut erinevad teistest hasartmängudest. Need on lihtsad ja ühtlustatud pea kogu maailmas. Enne kui hakkate reaalse raha peale mängima, peaksite selgeks õppima põhilised mängureeglid ja tegema paar prooviringi mängides blackjacki internetis tasuta.

Blackjacki põhireeglid ja mängimise alustamine

Blackjacki mängitakse poolkaarekujulise laua taga. Sirge poole tagant leiate krupjee, keda vahel ka diileriks kutsutakse. Ümara poole taga istuvad mängijad. Blackjacki mängitakse Prantsuse kaartidega. Tegu on standard kaardipakiga, mida te arvatavasti juba tunnete; selles on 52 kaarti. Kasiinodes mängitakse blackjacki kõige sagedamini 6 kaardipakiga.

Enne blackjacki mänguga alustamist on teil tavaliselt vaja osta žetoone, millega mängida. Asetage raha lauale ja krupjee vahetab selle samas väärtuses žetoonide vastu. Kasiino reeglid ei luba tavaliselt mängida reaalset raha kasutades.

Kui olete žetoonid kätte saanud, asetage on panus vastavale kohale laua peal. Pärast seda algab mäng. Diiler segab põhjalikult kaardid ja jagab igale mängijale kaardi (kaasa arvatud endale), tema kaart jääb pilt ülespoole. Siis jagab ta kõigile mängijatele veel ühe kaardi, ka endale, see kaart on pildiga allapoole, samas kui kõik teised mängijad saavad kaardi pildiga ülespoole. See tähendab, et iga mängija (kaasaarvatud krupjee) alustab mängu kahe kaardiga. Mängijatel pole lubatud oma kaarte puutuda.

Blackjackis võitmine

Teie eesmärk blackjackis on võita krupjeed. Saate talle ära teha omades kaarte, mille väärtus ületab krupjee omasid, kuid ei ületa väärtust 21, samal ajal kui krupjee seda teeb. “Ideaalne” võit on siis, kui teil on käes blackjack, mis koosneb ässast ja kaardist, mille väärtus on 10.

Kaartide summa (väärtus) ei tohi ületada 21, mis esindab parimat võimalikku kaartide võidukombinatsiooni. Kui ületate selle väärtuse, kaotate oma panuse ja teie jaoks mänguring lõpeb. Kõige sagedamini kutsutakse kaotust näiteks: “bust” või “break”.

Kaardi väärtused blackjackis

Kaardid 2 kuni 10-ni omavad nominaalset väärtust, mis tähendab, et neil on sama väärtus, mis kaardil kirjas.

Kaartide J (soldat), Q (emand) ja K (Kuningas) väärtus on 10.

Ässa (A) väärtus võib olla 1 või 11, olenevalt sellest, mida te eelistate.

Blackjacki reeglid

Pärast seda, kui kaardid on jagatud võite otsustada, kuidas soovite jätkata. Kui te ei hoia käes blackjacki (mis koosneb ässast ja kaardist, mille väärtus on 10), on teil mitu valikut:

  • Hit/Draw (Kaart) - Mängija võtab krupjeelt veel ühe kaardi.
  • Stand (Seisa) – Passite või seisate, tähendab ei võta uut kaarti.
  • Double (Duubelda) – duubeldate oma panust. Sellel hetkel annab krupjee teile veel ühe kaardi ja mänguring lõpeb.
  • Split (Poolita) – poolitate mängu. Kui teil on sama väärtusega kaardid võite need lahku lüüa ehk poolitada – pärast seda jätkate mängides mõlema kaardiga eraldi. Sellisel juhul tuleb teil oma algne panus kahekordistada.
  • Surrender (Anna alla) – annate alla. Võite alla anda, kui teile ei meeldi oma kaks esimest kaarti. Sellisel juhul kaotate ühe poole oma panusest.
  • Insurance (Kindlustus) – saate turvavõrgu. Seda kasutatakse saamaks kasu krupjee blackjakist. Kõige rohkem saate kindlustuseks kasutada poolt oma panusest, väljamakse määr on 2: 1. Siiski on võimalus, et krupjee saab blackjacki väga väike, seega pole üldiselt mõtet kindlustust kasutada.

Kui mängijad kasutavad ära kõik oma võimalused, paljastab krupjee oma teise kaardi. Kui krupjee kaartide väärtus on 17 või rohkem, peab ta seisma. See tähendab, et ta ei võta rohkem kaarte. Teisel juhul, kui krupjeel on käes kaardid väärtuses 16 või vähem, siis ta peab kaardi võtma.

Krupjee jaoks on äss alati väärtusega 11, seda juhul kui tema kaartide kombinatsioon ei ületa väärtust 21. Ainult siis võib ässa väärtuseks olla 1.

Kui krupjee ületab 21, saavad kõik mängus osalenud mängijad sama suure võidu, kui nende algne panus.

Kui krupjee kaardid ei ületa 21, siis võidavad ainult need mängijad, kelle kaartide väärtus oli 21-le kõige lähemal ja suurem, kui krupjee kaartide väärtus.

Kui mängijal on käes sama väärtus, kui krupjeel, siis lõpeb mäng viigiga – nii mängija ega krupjee ei võida/kaota. Mängija saab oma panust kasutada järgmises mänguvoorus.

Blackjacki strateegiad

Blackjack on peaaegu ainuke hasartmäng, kus korrektne strateegia võib anda teile hea võimaluse võiduga koju minna. Saate suurendada oma võiduvõimalust ka kaarte lugedes, see eeldab kõigest põhilisi matemaatilisi oskusi. Te ei pea iga kaarti eraldi lugema. Piisab, kui keskendute kaartidele väärtusega 10, mis on mängija kasuks, samas kui väiksemad kaardid on krupjee kasuks.

Blackjack